یک مدرس دانشگاه بر لزوم استفاده از کرمهای ضد آفتاب برای استفاده طولانیمدت از رایانه تاکید کرد.
شکوفا مسعودی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به خطر کار کردن طولانی با رایانه اظهار کرد: افرادی که ناگزیرند ساعتهای طولانی روبهروی رایانه بنشینند، باید از ضدآفتاب استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه اشعههای ناشی از رایانه میتواند سبب ایجاد و یا پررنگ شدن لکهای صورت فردی شود که ساعتهای طولانی از روز را با رایانه کار میکند، تصریح کرد: اشعه ماورای بنفش به ویژه نوع A که از رایانه خارج میشود، میتواند سبب ایجاد لکهایی در صورت فرد شود، از اینرو کاربران باید از نمایشگرهایی استفاده کنند که استاندارد بوده و دارای اشعه کمتری باشد.
مسعودی ادامه داد: بهدلیل وجود میدان الکتریکی چند هزار ولتی در داخل لامپ تصویر، روشنایی که الکترونها حین عبور از فاصله بین کاتد و صفحه موزاییکی کسب میکنند، باعث میشود انرژی آزاد شده سبب تابش درصد قابل توجهی اشعه ایکس و اشعه ماوراءبنفش شود که الزاما باید با تدابیر تکنیکی حین طراحی لامپ تصویر از نفوذ آنها به سطح خارجی و رسیدن به بدن کاربر رایانه جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه عموم کارشناسان و متخصصان پوست معتقدند بیشتر نمایشگرهایی که امروز مورد استفاده قرار میگیرند حاوی هیچگونه اشعهای نیستند و کار با این رایانهها را کاملا بیضرر میدانند، گفت: به عقیده من اشعه ماورای بنفش رایانهها به شدت اشعه خورشید نیست و نمیتواند به همان اندازه هم خطرناک باشد، زیرا در حال حاضر تمام نمایشگرها بهخصوص نمایشگرهای LCD فاقد اشعه UV هستند.
مسعودی با اشاره به این که نمایشگرهای قدیمیتر هم که این اشعه را ساطع میکردند، نمایشگرهای لامپ تصویری بودند که این دستگاهها هم طبق استانداردهای اروپا فیلتر آنتیUV داشتند و این اشعه را کاملا جذب میکردند، بیان کرد: این نمایشگرها اشعه UVA از خود ساطع میکردند که خطرات این اشعه بهدلیل شدت و فرکانس کمتر قابل مقایسه با خطرات اشعه UVB نیست.
او در این راستا ادامه داد: با استناد به آخرین گفتههای متخصصان چشمپزشکی، کار با رایانه ممکن است فرد را به مشکلات چشمی دچار کند ولی اشعه ماورای بنفش در ایجاد این مشکلات چشمی و حتی مشکلات دیگر هیچ نقشی ندارد.
مسعودی با بیان اینکه گرد و غبارها خطرناکترند، افزود: صرفنظر از اینکه به عقیده کارشناسان، رایانهها از جهت تابش اشعههای مضر نمیتوانند خطر جدی برای کاربران آن داشته باشند، در عین حال متخصصان ریه اذعان میکنند که خطرات ناشی از مواجهه با گرد و غبار رایانهها را نمیتوان نادیده گرفت.
این مدرس دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: اصولا هر ذره خارجی غیر از اکسیژن که با تنفس وارد ریه و برونش شده و تجمع پیدا کند، باعث تنگی نفس، آمفیزم و برونشیت مزمن میشود که ذرات گرد و غباری که در برخی وسایل الکترونیکی وجود دارد، در این باره خطرناکتر است.